Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Військовий з Львівщини візьме участь у змаганнях Повітряних Сил США

Військовослужбовець Львівщини візьме участь у змаганнях Повітряних Сил США. United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Цьогоріч турнір відбудеться у березні в Лас-Вегасі (Штат Невада).

У відбіркових змаганнях брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України. З них обрали 30 військовослужбовців ЗСУ, національної гвардії України та служби безпеки, які вирушать на турнір у складі «синьо-жовтої» збірної. 

Львівщину представлятиме Катаула Олександр – військовослужбовець ЗСУ. На початку квітня 2022 року позиції підрозділу Олександра поблизу Попасної росіяни обстрілювали з різного озброєння. У тому бою чоловік втратив ногу вище коліна. 

«Після ампутації стимулом і мотивацією для життя став трирічний син, який підтримував і підтримує мене. Ніколи не забуду його усмішку та радість, коли я його підняв на руки, вже бувши на протезі. Він просив мене про це 6 місяців», – зазначає військовослужбовець ЗСУ Катаула Олександр.

Також відбір пройшов солдат ЗСУ з Чугуєва Герман Золотарьов, який проходив реабілітацію на Львівщині. У грудні 2022 року чоловік служив на Луганщині, де внаслідок танкового обстрілу втратив ліву руку. Зараз продовжує службу і є фахівцем першого контакту у всеукраїнському центрі з протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни «Superhumans», що поблизу Львова.

Нагадаємо, що відбір до збірної України відбувався відповідно до критеріїв, переданих Україні організаторами змагань United States Air Force Trials 2024: за підсумками національного відбору, який відбувся в грудні в Києві, а також, зважаючи на результати анкетування, розгляду поданих учасником документів та особистих інтерв’ю з психологом. Серед критеріїв оцінювання: 50% – спортивний показник, 25% – психологічний показник, 25% – соціальний фактор. 

«Спорт – це потужний інструмент реабілітації військових. Ми це особливо відчули, коли запустили проєкт «Ліга нескорених». Це покращення і фізичного стану, і морального, і якісні знайомства з людьми, близькими по духу. Такі активності є особливо актуальними під час війни і будуть ще довго потрібними після її закінчення», –  каже начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ