Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Візит Байдена до Польщі: що заплановано на 26 березня (ОНОВЛЕНО)

Опівдні відбудеться зустріч президентів Польщі та США Анджея Дуди та Джо Байдена. Політики обговорять, зокрема, гуманітарну ситуацію в Україні, котра бореться із російською агресією

Як повідомило Польське радіо, сьогодні опівдні відбудеться зустріч президентів Польщі та США Анджея Дуди та Джо Байдена. Політики обговорять, зокрема, гуманітарну ситуацію в Україні, котра бореться із російською агресією. Темою розмови буде теж допомога біженцям з України. Нагадаємо, з-посеред понад 3,5 мільйона осіб, котрі буди змушені покинути свої домівки, понад 2 мільйони знайшли прихисток у Польщі.

Темою розмови Байден-Дуда буде теж зміцнення східного флангу НАТО. Як наголосив Анджей Дуда, Польща наполягатиме на збільшенні кількості американських солдатів. «Ми можемо прийняти кількадесят тисяч американських військових, - сказав польський президент напередодні розмов з Джо Байденом. - Натомість, якими будуть рішення США, американської адміністрації, Пентагону, про це поки що рано говорити».

Виступ американського президента у Королівському замку заплановано на 17:00, Білий дім не повідомляє деталей промови.

Джо Байден прилетів до Польщі з Брюсселя, де взяв участь у самітах НАТО, G-7 та Європейського Союзу. Усі зустрічі були присвячені війні РФ проти України.

Також у суботу у Варшаві президент Джо Байден зустрінеться з міністром оборони України Олексієм Резніковим і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. 

У зустрічі також візьмуть участь державний секретар Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін.

Це буде перша зустріч Байдена і Кулеби віч-на-віч після вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Про зустріч Байдена з українськими міністрами польським ЗМІ повідомив посол України Андрій Дещиця.

"Сподіваюся, це буде плідна і ефективна зустріч" - заявив Дещиця.

За його словами, під час цієї зустрічі можуть бути ухвалені рішення критичного значення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ