Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Візит Зеленського до Франції: підсумки зустрічі

У п'ятницю, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Франції і провів розмову віч-на-віч із лідером країни Еммануелем Макроном. До них також дистанційно приєдналася канцлерка Німеччини Ангела Меркель.
фото - Укрінформ

Про це інформує OBOZREVATEL.

Зустріч розпочалася о 14:00 і закінчилася тільки о 17:30. Після цього Зеленський вийшов до преси і оголосив про що йшлося в ході розмови з лідерами Франції та Німеччини.

Зокрема, він зазначив, що обговорив з президентом Франції і канцлеркою Німеччини ситуацію на Донбасі. Також він анонсував, що зустріч радників у "нормандському форматі" відбудеться 19 квітня. Під час неї обговорюватимуться кластери покрокового виконання Мінських угод. Президент України розраховує на припинення вогню на Донбасі.

Зеленський додав, що на зустрічі з Макроном і Меркель порушували питання про членство України в ЄС. Водночас вступ країни в НАТО не обговорювався.

Глава України розраховує, що в червні 2021 року на саміті НАТО стане відомо, які країни підтримують надання Україні плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі.

Зеленський запропонував Макрону підписати декларацію про підтримку вступу України до Євросоюзу.

У спільній заяві глав України, Франції та Німеччини сказано, що Росія повинна відвести свої війська від українських кордонів. Меркель і Макрон наголосили на важливості реалізації "Мінська-2" і продовженні роботи в "нормандському форматі".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ