Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Візит Зеленського до Туреччини: результати поїздки

У суботу, 10 квітня, Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом прибув до Туреччини і зустрівся з лідером країни Реджепом Тайіпом Ердоганом.
фото - пресслужба ОПУ

Про це інформує пресслужба ОПУ.

Глави обох держав провели спільний брифінг, під час якого лідер Туреччини висловив свою підтримку Україні. Зокрема Ердоган заявив, що його країна хоче продовжувати стратегічне партнерство з Україною. Він наголосив на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

Він зазначив, що Туреччина продовжує підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України, а також не визнає анексію Криму. Водночас турецький лідер заявив про підтримку Кримської платформи.

Зокрема він наголосив про важливість збереження Чорного моря як "моря спокою та стабільності".

Також лідери обох держав обговорили загострення ситуації на Сході України. Ердоган заявив:

"Ситуацію на Донбасі треба вирішувати в мирний спосіб в рамках міжнародного законодавства... Ми бажаємо, щоб була знижена напруга на Донбасі, і в рамках виконання умов Мінських домовленостей встановилося перемир'я... Ми готові надавати будь-яку підтримку з цього питання".

Додатково

Також Віцепрем’єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков і міністр навколишнього середовища та містобудування Туреччини Мурат Курум підписали угоду, яка передбачає допомогу турецької сторони в будівництві житла для представників кримськотатарського народу та пільговиків.

Загалом збудують 500 квартир: у місті Миколаєві — 200 квартир, у місті Херсоні — 200 квартир і в місті Києві — 100 квартир.

Водночас під час робочого візиту президента України до Туреччини перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди у Галатській вежі в Стамбулі і в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.

Слід зауважити, що це вже четвертий і п'ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у рамках ініціативи. Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ