Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Влада ліквідовує наметове містечко під ВРУ: є постраждалі

1/2
Внаслідок сутичок під Верховною Радою постраждали шестеро мітингувальників та четверо працівників Нацполіції. Про це начальник ГУ Нацполіції м. Києва Андрій Крищенко сказав в ефірі “112 Україна”.

Укрінформ повідомив: “На теперішній час у нас є інформація про шістьох осіб, які звернулися у лікарні з числа тих, які були у наметовому містечку. Постраждало четверо працівників поліції, які отримали ушкодження”, - сказав Крищенко.

Наразі довкола знесеного наметового містечка під Радою перебувають силовики. Територія обмежена червоною стрічкою.

Пожежники та поліція продовжують розбирати наметове містечко та гасити покришки і намети.

Як повідомлялося, 1 березня Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про антикорупційний суд. Це було основною вимогою учасників протесту під стінами Верховної Ради.

27 лютого під будівлею Верховної Ради між учасниками акції, які виступали за антикорупційний суд, та правоохоронцями сталися сутички. Правоохоронці заявили, що 14 співробітників поліції постраждали.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня, під час акції на підтримку «Великої політичної реформи».

Водночас Громадське повідомило: "У Києві під Верховною Радою вранці 3 березня правоохоронці знесли наметове містечко, постраждали декілька протестувальників...

Поліція затримала близько 30-40 людей. Правоохоронці попередили, що перебувати на території наметового містечка небезпечно.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція отримала рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

«Під Радою було проведено оперативно-слідчі дії. Поліція мала рішення суду на обшук наметів. Мешканців містечка попередили», — сказав він.

Окрім того, поліція заявила, що слідчо-оперативна група знайшла два предмети, схожі на гранати на території наметового містечка. 

Довкола знесеного наметового містечка під Радою перебувають силовики. Територія оточена червоною стрічкою.

Пожежники та поліція продовжують розбирати наметове містечко та гасити покришки і намети.

Нагадаємо, 1 березня Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про Антикорупційний суд. Це було основною вимогою учасників протесту під стінами Верховної Ради. 

27 лютого під будівлею Верховної Ради між учасниками акції, які виступали за Антикорупційний суд, та правоохоронцями сталися сутички. Правоохоронці заявили, що 14 співробітників поліції постраждали.

Зазначимо, що перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня 2017 року, під час акції на підтримку «Великої політичної реформи».

ФотоГромадське.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ