Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рекламісти кажуть, що влада Львова незаконно зрізає рекламні конструкції

Нещодавно активісти ГО «Розвиток Громади» отримали звернення від 4 рекламних компаній Львова. Підприємці кажуть, що місцева влада незаконно зрізає їх рекламні конструкції, порушуючи ст. 19 Конституції України та ст. 321 ЦКУ. Учасники ГО звернулись у Департамент економічної політики ЛМР з проханням призупинити демонтаж рекламних щитів і спільно з підприємцями вирішити конфлікт.

Рекламні компанії ПФ НВП «Комтех-Плюс», ТзОВ «Комтех Аутдор», Тзов «Українські перспективи», ТОВ «С’Юзі продакшн Україна» звернулись в ГО про допомогу. Міська рада Львова незаконно і систематично демонтовує рекламу. Зрізають конструкції вночі та навіть не попереджають про це їхніх власників. Люди обурені тим, що чиновники втручаються і перешкоджають їх підприємницькій діяльності.

Своїми діями Львівська міська рада порушує ст.321 ЦКУ: «Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні інакше, як за рішенням суду».

Рекламні конструкції, які демонтує ЛМР, знаходяться на території Львівської залізниці, однак належать компаніям на праві приватної власності, що підтверджено діючими на сьогодні укладеними договорами.
Обурені діями влади, рекламщики зверталися в правоохоронні органи, проте жодного результату це не принесло. Звертались також до міського голови, у Департамент економічної політики та КП «АТУ» з таким проханням: «Зупинити самовільні дії органів місцевого самоврядування та будь-яких інших осіб щодо демонтажу та знищення нашого майна у незаконний спосіб, надати належно засвідчені копії всіх документів, які послужили підставою для демонтажу рекламних конструкцій, створити робочу групу, до складу якої будуть входити представники органів місцевого самоврядування, Львівської залізниці та власників рекламних компаній, чиє майно було знищено або є під загрозою знищення…».

Сьогодні, 24 жовтня, учасники ГО «Розвиток Громади» разом з представниками рекламних компаній та журналістами звернулись у Департамент економічної політики ЛМР з листом – вимогою.  Активісти вимагають призупинити дію наказу про демонтаж рекламних конструкцій та створити робочу групу, яка має вирішити цю проблему.

Сьогодні, 24 жовтня, учасники ГО «Розвиток Громади» разом з представниками рекламних компаній та журналістами звернулись у Департамент економічної політики ЛМР з листом – вимогою.  Активісти вимагають призупинити дію наказу про демонтаж рекламних конструкцій та створити робочу групу, яка має вирішити цю проблему.

Оскільки директора департаменту на робочому місці не виявилось,  до людей прийшла в. о. керівника Ольга Сивак, якій підприємці і передали документ. Пані Ольга пообіцяла з’ясувати ситуацію та призначила зустріч вдруге сьогодні, о 17:30. 

Згодом прес-служба Львівської міської ради поширила таку інформацію:   

"Внаслідок конфліктної ситуації між представниками рекламорозповсюджувачів, «Львівською залізницею» і КП «Адміністративно-технічним управлінням» через вечірні роботи з демонтажу розміщених з порушеннями рекламних конструкцій на території «Львівської залізниці», було домовлено про створення робочої групи і напрацювання подальших шляхів вирішення ситуації, що склалася.

Як повідомили в КП «Адміністративно-технічному управлінні», на території «Львівської залізниці» самовільно  розміщено 203 рекламні  конструкції. У липні 2016 р. Львівській  залізниці було скеровано вимоги департаменту економічної політики про усунення даного порушення, однак вимоги виконані не були. КП «Адміністративно-технічне управління» додатково скерувало попередження про необхідність демонтажу самовільно встановлених конструкцій, однак вони також залишилися без реагування.

У зв’язку з тривалим порушенням Правил розміщення реклами у м. Львові, КП «Адміністративно-технічне управління» розпочало демонтаж самовільно встановлених рекламоносіїв на підставі наказів.

19 жовтня 2016р., починаючи з 19 год. представниками КП «Адміністративно-технічне управління» та підрядною організацією було демонтовано 9 конструкцій по вул. Луганській, та 1 сіті-лайт по вул. Городоцькій. Про проведення робіт були поінформовані національна поліція у Львівській області та патрульна поліція.

Демонтажні  роботи проводились у вечірній час у зв’язку з безпекою дорожнього руху, так як спецтехніка (кран, маніпулятор) встановлюється на проїжджій частині, яка обмежує рух автомобільного та громадського транспорту.

20 жовтня 2016р. інженери КП «Адміністративно технічне управління» та працівники підрядної організації  прибули для продовження демонтажу, однак їм перешкоджали представники залізниці та представники рекламорозповсюджувачів, які створили конфліктну ситуацію.

Для припинення розвитку конфлікту і заради безпеки присутніх у зоні роботи техніки, демонтажні роботи були припинені. Відповідні заяви щодо дій усіх присутніх були складені  представниками КП «Адміністративно-технічне управління» та зафіксовані слідчо-оперативною групою Франківського району.

Станом на сьогодні усі демонтовані конструкції знаходяться на складі КП «Адміністративно-технічне управління». Акти демонтажу рекламних конструкцій 21 жовтня скеровано рекомендованою кореспонденцією Львівській залізниці. Заяв щодо повернення рекламних конструкцій від залізниці чи інших суб’єктів не надходило.

Як запевнили рекламорозповсюджувачі, «Львівська залізниця» не повідомляла їх про усунення порушень у розміщенні рекламних конструкцій".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ