Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

Влада шукає гроші на виплати 30 тисяч для військових — Веніславський

Українська влада шукає можливі джерела фінансування додаткових виплат у розмірі 30 тисяч гривень військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам.
Федір Веніславський

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у парламенті Федір Веніславський розповів в етері Радіо NV.

Він зазначив, що наразі не готовий конкретно прокоментувати, як надалі рухатиметься процес реалізації відповідної законодавчої ініціативи.

“Зараз тривають дискусії з приводу того, як знайти джерела покриття цих видатків. Я не готовий однозначно говорити про відхилення цієї поправки. Рішення ухвалюватиме зал. Повторюсь, ми зараз шукаємо можливі джерела покриття цих видатків”, — підкреслив нардеп.

У Раді заблокували закон щодо виплат 30 тисяч військовим

Як повідомлялося, у понеділок, 10 квітня, парламент підтримав повернення виплат у розмірі 30 000 грн для українських військовослужбовців, поліцейських та рятувальників незалежно від покладених на них завдань чи районів проходження служби.

Закон передбачає, що гроші виділять шляхом економії на скороченні зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (до 10 мінімальних зарплат). 

Утім вже на наступний день після цього, у Верховну Раду внесли проєкт постанови, який тимчасово блокує повернення виплат військовим у тилу в розмірі 30 000 грн.

За словами експертів, кошти у держбюджеті для повернення таких доплат наразі не передбачені, і закон про повернення виплат виглядає як популістський

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ