Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Стрийської єпархії Юліян (Ґбур) отримав подяку від Папи Римського

Владика Стрийської єпархії Юліян (Ґбур) отримав подяку від Папи Римського, — повідомив „Гал-іnfо” прес-секретар Стрийської Єпархії о. Павло Худ.
 Папа Бенедикт XVI подякував Стрийській єпархії за участь у пасторальній збірці „Петрів гріш” в 2006 році. Третій рік поспіль духовенство і вірні єпархії збирають пожертви на потреби Апостольської Столиці та беруть участь в благодійних ініціативах Католицької Церкви, ініційованих наступником апостола Петра.
У листі з Секретаріату Стану держави Ватикан від 13 січня 2007 року, який надійшов на адресу Владики Юліяна написано, що „Святіший Отець сердечно вдячний Стрийській єпархії за участь у цій збірці в церковній спільноті. Папа буде молити Господа Ісуса і Пречисту Діву Марію, щоби зіслали у Ваше серце та серця священиків і мирян єпархії світло і мир та уділяє своє Апостольське благословення”.
Петрів гріш – це назва, дана фінансовій збірці, яку вірні збирають для потреб Святішого Отця. Збірка є видимим жестом членів Церкви, які діляться з Папою своїми пожертвами. Кошти від збірки спрямовуються на соціальні потреби, які має Вселенська Церква та для допомоги бідним людям, які найбільше потребують опіки.
Практика надання матеріальної підтримки тим, хто проповідує Євангеліє, бере свій початок з апостольських часів. Вона давала їм можливість краще присвятити себе апостольській праці та турботі про тих, хто найбільше потребував допомоги.  
Наприкінці VIII століття англо-саксони настільки близько відчували свій зв'язок з єпископом Риму, що вирішили щорічно регулярно надсилати пожертви Святішому Отцю. Це був так званий Динарій Святого Петра (Милостиня Святого Петра), започаткований та поширений по цілому європейському континенті.  Як і багато подібних акцій, з плином століть ця пожертва пережила багато змін. Остаточно збірка „Петрів гріш” була затверджена 5 серпня 1871 році Папою Пієм ІХ в Енцикліці Saepe Venerabilis.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ