Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Власники будинків, які придбали генератори, зможуть отримати компенсацію – ЛМР

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР затвердив Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської МТГ під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.
Фото: EK.UA

Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець, цією програмою міськрада пропонує компенсувати 50% вартості електрогенератора, який закуплять співвласники багатоквартирного будинку. Утім сума компенсації не може бути вищою за 30 тисяч гривень (у проєкті рішення йдеться про 24 тисячі гривень ред.). 

“Купівля електрогенератора допоможе запустити тепловий пункт, насосно-підкачувальну станцію, чи інші прилади для нормального функціювання житлового будинку”, – зокрема зазначив Олександр Одинець. 

Співвласники багатоквартирного будинку (три та більше поверхів), які вирішили отримати часткове відшкодування за електрогенератор, повинні будуть подати в ЦНАПи чи сервіс електронних звернень пакет документів, який розгляне уповноважена комісія.

Члени виконкому також запропонували відкоригувати програму, і дозволити людям, які уже придбали генератор під час воєнного стану до набрання чинності Програми, мати змогу отримати таку компенсацію. Головним розпорядником коштів будуть районні адміністрації. 

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що варто врахувати, що на території Львівської громади є ОСББ, де мешкають соціально незахищені особи, яким фінансово складно покрити часткову вартість генераторів. Для цього на виконкомі прийняли окрему Програму відшкодування їх вартості.

"Сьогодні важко передбачити завтрашній день. Ми на сесії міськради одностайно підтримали програму підготовки міста в режимі надзвичайної ситуації. І усі наші кроки, які ми приймаємо, чітко рухаємось у форматі, щоб допомогти мешканцям", — додав Андрій Садовий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ