Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ВМС України відтіснили угруповання флоту росії більш ніж на 100 км від узбережжя України - ISW

6 червня ВМС України повідомили, що їм вдалося відтіснити угруповання Чорноморського флоту росії більш ніж на 100 км від узбережжя України

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, передає УНН.

У звіті також зазначено, що російські військово-морські сили згодом були змушені змінити свою тактику в Чорному морі і більше покладаються на системи берегової оборони в тимчасово окупованих Херсоні та Криму, а не на морську протиповітряну оборону.

Ключові тези експертів ISW:

  • Російські війська, ймовірно, зберігають контроль над більшою частиною Сєвєродонецька станом на 6 червня, хоча точна ситуація в місті залишається неясною. Контроль над місцевістю, ймовірно, часто змінюється.
  • Російські війська в районі Ізюма не зробили жодного підтвердженого просування, тоді як сили, що просувалися на захід від Лимана, забезпечили незначні досягнення.
  • Російські війська продовжували невдалі спроби розірвати українські лінії комунікації на північний схід від Бахмута.
  • Обмежені та локалізовані українські контратаки 5 червня змусили російські війська зосередитися на утриманні оборонних рубежів на північ від Харкова 6 червня.
  • Російська окупаційна влада посилює зусилля з видачі російських паспортів громадянам України та посилення контролю над окупованими територіями.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ