Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо не внести зміни в законодавство - можуть бути знищені сільське господарство та громади, - Михайло Цимбалюк

Парламентська фракція «Батьківщина» подала на розгляд Верховної ради України низку законопроектів, що передбачають внесення змін в Податковий та Бюджетний кодекси України з метою захистити сільське господарство та змінити систему перерозподілу податку з фізичних осіб таким чином, аби забезпечити якісне функціонування місцевих громад. Про це розповів 20 січня керівник Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк під час брифінгу у Львові.

Мова йде про законопроект № 3754 (автори – народні депутати від «Батьківщини» Іван Кириленко та Вадим Івченко) про внесення змін до Бюджетного Кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів сіл, селищ та міст районного значення; та законопроект № 3748-1 (автори – народні депутати від «Батьківщини» Олександра Кужель, Іван Кириленко та Вадим Івченко) про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо окремих питань оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.

«Прийнятий в кінці 2015 року Податковий кодекс не відповідає вимогам сільськогосподарських виробників. Усі ті, хто займається утриманням великої рогатої худоби, виробництвом молока, повинні будуть сплачувати до бюджету 20 % ПДВ, всі хто займається рослинництвом 85%, усі інші – 50%. Це призведе до занепаду галузі сільського господарства», - зазначив Михайло Цимбалюк.

Він також підкреслив, що з 1999 по 2015 рік було передбачено пільгове оподаткування для цих виробників. «У разі, якщо депутати не підтримають ініціативу фракції «Батьківщина», це може призвести до занепаду галузі сільського господарства», - наголосив він.

Також Михайло Цимбалюк зазначив, що фракція «Батьківщина» є ініціатором іще одного законопроекту. «Фракція зареєструвала законопроект щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів сіл, селищ та міст районного значення»,  - розповів він.

За словами керівника «Батьківщини» Львівщини, згідно нового Податкового кодексу податки з фізичних осіб перераховуватимуться в центр, не залишаючись на місцях. «Пропонований фракцією «Батьківщина»  законопроект №3754 передбачає можливість перерозподілити кошти таким чином, щоб селища, міста районного значення могли використовувати 25% податку з фізичних осіб», - наголосив він.

Це підтверджує співавтор законопроекту № 3754 народний депутат України Вадим Івченко. За його словами, документом вносяться зміни до низки статей Бюджетного кодексу України, згідно з якими уточнюються окремі норми кодексу, зокрема щодо розширення джерел формування доходів бюджетів сіл і селищ за рахунок запровадження розподілу податку на доходи фізичних осіб, що передбачатиме зарахування 25% вказаного податку до сільських і селищних бюджетів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ