Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Водієві фатального BMW досі не висунуто ніякої підозри

Адвокати заарештованого поліцейського Сергія Олійника заявляють, що станом на сьогоднішній день водієві затриманого автомобіля «BMW», який 7 лютого намагався втекти від переслідування правоохоронців, досі не висунуто ніякої підозри.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, заявив адвокат Олійника Ростислав Пукало.

"Ніякої підозри ще немає, але ми переконані, що підозру треба виносити і проводити досудове слідство", - сказав захисник.

Його колега Микола Єременко додав у свою чергу, що "є кримінальне провадження за фактом зберігання (водієм BMW - УНІАН) наркотичної речовини, знайденої в автомобілі".

"Але на сьогодні я знаю, що це кримінальне провадження буде закрито, оскільки кількість наркотичної речовини є недостатньою для висунення йому підозри", - вважає адвокат.

Нагадаємо, що у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по «BMW». В результаті загинув 17-річний юнак, який у компанії трьох інших чоловіків у нетверезому стані перебував у цьому авто.

Трьох молодиків затримали, вони перебували у нетверезому стані.

Столична прокуратура відкрила за цим фактом кримінальне провадження і призначила 20 експертиз в рамках розслідування дій поліцейських.

Патрульних поліцейських, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника, відсторонили від виконання обов’язків до закінчення розслідування провадження, а одному з них - Сергію Олійнику висунуто обвинувачення у перевищенні повноважень інавмисному вбивстві підлітка. Печерський районний суд заарештував його на два місяці.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав арешт патрульного «спробою дискредитації поліції».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ