Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водій мікроавтобуса попався на контрабанді майже шести тисяч пачок сигарет

Сьогодні, 28 січня, у пункті пропуску для автомобільного сполучення «Грушів - Будомєж» під час митного контролю транспортного засобу «Volkswagen Transporter» працівники митниці виявили факт незаконного переміщення сигарет. Їх намагався вивезти до Республіки Польщі громадянин України смугою руху «зелений коридор». Про це повідомили у Держприкордонслужби України.

Під час візуального огляду автомобіля виникли підозри про можливе переміщення прихованих від митного контролю товарів. Було прийнято рішення про поглиблений огляд транспортного засобу в спеціально обладнаному боксі. Там спільна оглядова група митників і прикордонників виявила 5 900 пачок сигарет з фільтром різних марок. Сигарети містились у спеціально облаштованому сховищі розташованому в трьох нішах днища автомобіля під декоративною обшивкою.

Так, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Сигарети та автомобіль 2008 року вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ