Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Вогнехреща: перші палаючі шини та протистояння на Грушевського

Сім років тому почалася активна фаза протистояння учасників Революції Гідності та силовиків на вулиці Грушевського у Києві. Ці події, що відбувалися з 19 по 22 січня 2014 року, назвали також "Кривавим водохрещам", або ще "Вогнехрещам". Ці події стали відповіддю українського народу на прийняття 16 січня 2014 року "Законів про диктатуру".
Фото з інтернету

Людей, які були на Євромайдані вирішили пройти до будівлі Верховної Ради, аби висловити свій протест. Однак, дорогу їм перекрили сили «Беркуту», які загородилися прохід автобусами та вантажівками безпосередньо біля входу на стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 

Після того, як з'явилася інформація про те, що солдатів внутрішніх військ військової частини 4114 відправляють до Києва на придушення Євромайдану, мешканці Львова зібралися біля будівлі частини внутрішніх військ на вулиці Тролейбусній, щоб заблокувати військових.

Оточили увесь квартал між вул. Стрийською, Науковою, Тролейбусною та Рубчака. Впродовж усієї ночі заблокованими залишалися частина внутрішніх військ МВС на вул. Стрийській та військова частина на вул. Княгині Ольги. Блокування бази «Беркуту» та Внутрішніх військ МВС продовжувалось і зранку 20 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ