Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Володимир Гройсман зустрівся з делегацією Уряду США

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з Старшим заступником помічника Держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Кентом Логсдоном. Про це проінформували у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Енергетична незалежність України – це складова енергетичної безпеки Європи і запорука ефективної співпраці з іншими стратегічними партнерами держави. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Старшим заступником помічника Держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Кентом Логсдоном. Високопосадовець очолив делегацію американських фахівців, які оглянули газоносні регіони України, зокрема Полтавську область, на предмет реалізації і розвитку міжнародних проектів на цих територіях. Як зазначив Кент Логсдон, він дуже задоволений візитом і розраховує на подальший діалог на високому представницькому рівні.

ʺЕнергетика – це велика частина наших відносин. Вашингтон дуже серйозно ставиться до енергетичної складової співпраці з Україною. Уряд США зацікавлений у реалізації спільних проектівʺ,– сказав Кент Логсдон.

ʺДякуємо за увагу до питань енергетики, – сказав у свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. – Спільне вирішення таких питань впливає не тільки на енергонезалежність України, а й на енергетичну безпеку Європиʺ.

Співрозмовники відзначили, що в числі тем, по яких Україна і США мають спільну позицію, є посилення ролі України як транзитера газу до європейських споживачів і максимальне завантаження української ГТС, протидія будівництву газопроводу ʺПівнічний потік-2ʺ, який є суто політичним проектом і черговою гібридною зброєю проти ЄС, а також посилення власної спроможності України як газоносної держави.

ʺСаме тому для нас надзвичайно важливо забезпечувати подальше взаємовигідне співробітництвоʺ, – сказав Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ