Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Волинь готується до забігу "Шаную воїнів, біжу за Героїв України"

10 серпня 2021 року відбулася нарада з підготовки та проведення в обласному центрі Волині Всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики в пам’ять про загиблих військових "Шаную воїнів, біжу за Героїв України". Про це повідомили 10 серпня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.
Фото Волинська ОДА

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка робоча зустріч пройшла під керівництвом першого заступника очільника області Сергія Мовенка.

Зокрема присутні, серед яких перший заступник голови облради Юрій Поліщук та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, розглянули план підготовки та запропонували свої побажання та пропозиції щодо заходу.

Відтак, прийнято рішення провести патріотичний забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України" 28 серпня 2021 року. О 9:00 відбудеться вшанування пам’яті загиблих військових в зоні АТО/ООС та громадська панахида на Театральному майдані міста Луцьк. О 10:00 – учасники розпочнуть долати дистанцію відстанню 1 200 м.

Більше інформації буде повідомлено згодом.

Як розповів Ігор Дмитришин, патріотична акція проводитиметься цього року втретє. Минулого року, аби віддати шану полеглим воїнам та пробігти в честь їхньої пам’яті, зареєструвалося 360 волинян, найменшому з них було 6 років.

Також на розгляд сесії Волинської обласної ради подано пропозицію щодо виділення коштів у розмірі 30 тис. гривень на реалізацію даного заходу.

"Наше завдання зробити по-максимуму все що від нас залежить, щоб гідно вшанувати пам’ять загиблих за незалежність і суверенітет України. Тому у рамках забігу плануємо залучити якомога більше волинян, родин та побратимів полеглих військових", – зазначив Сергій Мовенко.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у суботу, 28 серпня, у Львові у Стрийському парку відбудеться традиційний щорічний пробіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ