Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волинь відвідала заступниця міністра освіти і науки України

Заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова з робочою поїздкою перебувала на Волині. Новий закон про дошкільну освіту та організація роботи дошкілля в області, зокрема у Луцькій громаді, стали предметом зустрічі замміністерки МОН із освітянами Волині. Про це повідомили у Волинській ОВА
Фото: Волинська ОВА

Про трансформацію системи українського дошкілля заступниця міністра освіти і науки спілкувалась із керівниками закладів вищої та фахової передвищої освіти, директорами закладів дошкільної освіти громад. А також керівниками органів управління освітою територіальних громад Волинської області та міста Луцька, серед яких очільниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк. Говорили про зміни, необхідні для покращення якості та доступності дошкільної освіти: про облаштування укриттів, інклюзивне навчання, введення вивчення англійської мови із 5 років.

До слова, у Волинській області функціонує 481 заклад дошкільної освіти, де виховується понад 28 тисяч дітей віком від 2 до 6 (7) років, серед них 892 дитини з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес забезпечують 3 994 педагогічних працівники. Інклюзивне навчання організовано у 85 закладах дошкільної освіти для 354 дітей. Їх супровід забезпечують 153 асистенти вихователя.

Подальша робота МОН в напрямку дошкілля буде базуватись на запитах і потребах педагогів на місцях, власне цим і обумовлений приїзд в область заступниці міністра освіти і науки Євгенії Смірнової.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ