Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Восени закінчується пільговий період кредиту ЄБРР на впровадження е-квитка

Восени закінчується пільговий період кредиту ЄБРР на впровадження е-квитка у Львові. Про це свідчать дані ЛМР про підписання відповідного договору.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року, міський голова Львова Андрій Садовий та директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, підписали кредитний договір в межах реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові (електронного квитка). Угода стосувалась надання гарантій Львівською міською радою для ЛКП "Львівавтодор" як отримувача кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Підписання Договору гарантії дозволило отримати 10 млн євро кредитних коштів для реалізації проекту впровадження автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові. Термін кредиту – 13 років з пільговим періодом 3 роки після підписання кредитного договору.

Як інформували в ЛМР, тривалість реалізації заходів проекту планувалась на термін близько 2 років.

Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 6-місячна міжбанківська ставка Єврозони та маржа 7,0% річних. Позичальником визначено ЛКП "Львівавтодор", однак, аби гарантувати виконання ним зобов’язань, кредит нададуть під муніципальну гарантію.

Станом на 15 липня 2019 року проект автоматичної системи оплати проїзду у місті Львові досі не реалізовано.

Наразі невідомо які кошти ЛКП "Львівавтодор" вже отримало в межах вищевказаного кредиту, але як повідомили Гал-інфо в представництві ЄБРР, як в будь-якому кредитному договорі ЄБРР (для державного і приватного сектора), передбачається плата за резервування коштів, але її розмір також, як і методика її нарахування є конфіденційною інформацією.

Як дізнались журналісти Гал-інфо в власних джерел в банківських структурах, відсоткова ставка за резервування кредитних коштів може становити 0,5% річних, що в загальній сумі вищевказаної угоди  становить 4,4 млн гривень за 3 попередні роки.

Також в ЄБРР повідомили, що проект з впровадження електронного квитка у Львові підписаний і реалізується. Вибірка коштів за проектом здійснюється згідно з Правилами закупівель Товарів і Послуг ЄБРР.

Під час підписання кредитного договору Андрій Садовий анонсував термін запровадження е-квитка у місті Львові на початок 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ