Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вперше в Україні у Львові здійснили трансплантацію легень для дорослого

Медики лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова вперше в Україні у Львові здійснили трансплантацію легень для дорослого.
Фото Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Повідомляється, що напередодні ввечері 54-річний чоловік помер від геморагічного інсульту. Його стан був несумісний з життям. Та попри трагедію, сім’я донора – дружина та двоє дітей дали згоду на забір органів.

Перші в Україні легені пересадили 56-річному львів’янину Віктору. Чоловік хворів на бульозну емфізему легень більше 10 років, три з яких він практично не виходить з дому – кисневозалежний. Без пересадки – не прожив би й кількох місяців. Трансплантацію провези кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег Пьотра Паска, Мачіей Урліка та Стасела Томаша із міста Забже з Сілезького центру хвороб серця, де наша команда уже неодноразово проходила стажування.

"Також трансплантацію печінки провели 37-річній львів’янці Марії, що мала цироз. Ця хвороба не піддається лікуванню й молодій жінці потрібна була пересадка. Тут нам допомогли наші колеги з київської лікарні "Феофанія". Дякуємо Кирилу Хижняку, Артему Зелінському, Дмитру Харкову та головному лікарю Ігорю Семеніву", - йдеться у повідомленні від ЛШМД.

Натомість нирки отримали 40-річний Юрій родом з Донеччини та 45-річний Віталій з Тернопільщини. Обоє чоловіків хворіли на хронічний глоуронефрит та перебували на діалізі. Нирки пересадили медики Центру трансплантології на чолі з Максимом Овечком.

А ще – вилучено рогівку ока, яку медики мають намір трансплантувати уже зовсім скоро.

Щирі співчуття та вдячність родині донора, які зробили неймовірне – врятували п’ять людей. Тож ми дякуємо всім медичним командам, що працювали на цей спільний результат і завдяки яким ці п’ять пересадок – відбулися. Трансплантація органів – це про Україну. Трансплантація органів – це про Львів», - повідомили в лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ