Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ВРУ підтримала законопроєкт Зеленського про територіальну оборону

Народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект про основи національного спротиву.
Верховна рада України

Про це інформує УНН.

Законопроект був поданий Президентом України та визначений як невідкладний. “За” проголосували 318 нардепів. Представники фракції "ОПЗЖ" заявили про непідтримку законопроєкту.

Після втілення норм документу в життя буде створено, як очікується, комплексну всеосяжну систему національного спротиву (протидії) агресору завдяки залученню широких верств населення до територіальної оборони на підконтрольних територіях та/або Руху опору на окупованих чи захоплених територіях, підготовки громадян України до виконання специфічних завдань територіальної оборони і руху опору.

Документом також врегульовується фінансування та матеріально-технічне забезпечення національного спротиву; соціальний і правовий захист осіб, які беруть участь у національному спротиві; відповідальність за порушення законодавства та інших нормативно-правових актів з питань національного спротиву.

Прихильники законопроекту вважають, що ухвалення документу та втілення його положень дадуть можливість швидко зміцнити оборону держави та перетворити тероборону на частину всеохопної системи оборони, яка буде в кожному населеному пункті.

Очікується, що якщо документ буде ухвалено в цілому, то його норми почнуть діяти 1 січня 2022 року.

Окрім того, нардепи скоротили терміни подання правок до цього законопроєкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ