Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВРУ проголосувала за закон про опозицію у першому читанні

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроект про парламентську опозицію, яким визначаються права опозиції. За прийняття даного рішення проголосувало 362 народних обранців.
Згідно із законом, опозиція має право на 12 парламентських комітетів, також може брати участь «у здійсненні контролю за діяльністю парламентської більшості, Кабінету Міністрів України, органів державної влади (крім судів), їх посадових осіб, а також на щорічну доповідь про результати здійснення парламентського контролю», – йдеться у законі про парламентську опозицію.
До прав опозиції також віднесено право подання пропозицій до проекту закону про держбюджет, а також утворення опозиційного уряду, кількісний та персональний склад якого буде визначатись учасниками опозиції відповідно до порядку організації її діяльності або шляхом голосування більшості учасників опозиції за відповідну кандидатуру.
Парламентська опозиція на пленарному засіданні Верховної Ради має згідно з прийнятим Законом  право на виступ з питання порядку денного пленарного засідання парламенту, а також на право формування порядку денного засідань.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ