Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВРУ прийняла законопроєкт про скорочення кількості суддів ВСУ

Народні депутати України ухвалили у другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №1008, який передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного Суду.

Відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів, передає УНН.

Проект закону №1008 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування направлений на комплексне врегулювання питань організації діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя.

На думку авторів законопроєкту, його ухвалення дасть змогу поліпшити доступ до правосуддя громадян України, забезпечить їх право на своєчасне та справедливе судове рішення.

Необхідність скорочення кількості суддів ВС, як вважають ініціатори законопроєкту, зумовлена тим, що наразі їх кількість найбільша в Європі – 200 суддів. 

При цьому противники законопроєкту виступили проти підміни цим законопроєктом комплексної судової реформи, наголошуючи на прагненні його авторів взяти під контроль Верховний Суд.

Додамо, що під час підготовки законопроєкту до другого читання до комітету надійшло 330 правок.

Нагадаємо, що 12 вересня у першому читанні законопроєкт №1008 підтримали лише нардепи від фракції "Слуга народу" і ще 2 мажоритарники, тоді як решта фракцій виступили за те, щоб відправити законопроєкт на доопрацювання.

Також нагадаємо, Генсек РЄ стурбована законодавчими змінами щодо судової гілки влади, запропонованими законопроєктом № 1008.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ