Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ВРУ ухвалила новий Виборчий кодекс із порушенням регламенту, - Стефанчук

Верховна Рада ухвалила новий Виборчий кодекс із порушенням регламенту. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив представник президента України Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук, - передає ТСН.

"Коли з 18-ї спроби "народили" кодекс, який ніхто не бачив і не читав… Мене питають, яке відношення у вас до Виборчого кодексу? А я кажу, що я не можу сказати, тому що я знаю Виборчий кодекс, я знаю 4,5 тисячі правок до нього. А за що голосували, я не знаю", – сказав він.

Стефанчук додав, що не знає, чи підпише Зеленський цей Виборчий кодекс. 

"Чи буде він підписаний? Безперечно він буде проаналізований, бо ми вже зараз бачимо порушення регламенту при прийнятті цих речей… Те, що називали справою честі цієї Верховної Ради, перетворилося в одну велику ганьбу… Будь-яке рішення буде прийматися після того, як ми вивчимо цей кодекс.", – заявив представник президента у Верховній Раді.

При цьому Стефанчук нагадав, що президент Зеленський виступає за відкриті списки, і запевнив, що жодного відходу від відкритих списків у новій Верховній Раді з боку партії "Слуга народу" не буде. 

Нагадаємо, що проєкт Виборчого кодексу передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. Перед остаточним голосуванням до проєкту закону було відхилено понад 4500 правок. 

Верховна рада України прийняла новий виборчий кодекс

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ