Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всі керівники СБУ подали у відставку

Виконую обіцянку і публічно інформую: сьогодні подаю на розгляд новообраному Президенту України рапорт про своє звільнення з посади Голови СБУ. Про це повідомив на офіційній сторінці СБУ Василь Грицак.
Василь Грицак

"Також повідомляю, що у встановленому Військовими статутами порядку відповідні рапорти про звільнення із займаних посад складені усіма заступниками Голови СБУ та членами команди, які пліч-о-пліч зі мною встали на захист України у найважчі дні російської збройної агресії.

Робимо це щиро, цілком усвідомлюючи право нового Президента України ініціювати кадрові зміни у керівництві Служби.

Колективу Служби безпеки України є чим пишатися. 

Разом із побратимами з числа бійців добровольчих батальйонів, Збройних Сил, Нацгвардії та МВС, усіма патріотами України, ми зупинили російську військову навалу на Донбасі.

Безжально ліквідували чисельні спроби російського агресора штучно роздмухати полум’я сепаратизму по всій території нашої країни. 

Зруйнували плани Кремля інспірувати приховану федералізацію України, посіяти розбрат у державі на міжетнічному та міжрелігійному ґрунті. 

Зупинили вакханалію російської терористичної діяльності, завдяки чому сьогодні наші співвітчизники, які мешкають на підконтрольній території України, мають змогу мирно працювати і будувати своє майбутнє.

У протистоянні з ворогом СБУ втратила 27 співробітників. Водночас, навіть біль непоправних втрат робив нас сильнішими. За рівнем професіоналізму Служба безпеки України вже відповідає кращим спецслужбам світу, і колектив Служби пишається такою високою оцінкою з боку наших західних партнерів.

Були і помилки. Не все, що думалося, вдалося. У силу різних причин, але точно не через брак волі. Ми завжди враховували критику на адресу Служби з боку справжніх патріотів України. Водночас, захищали і будемо захищати честь СБУ від гіпертрофованих інсинуацій тих, хто намагається заробити на критиці власні політичні дивіденди.

Буду відвертим перед українцями: свій рапорт написав із важким серцем. Так само як всі інші, переживаю за майбутнє Служби і держави, бачу як піднімає голову проросійський реваншизм в Україні. 

До поки ж Президент України і Верховна Рада України у визначеному Конституцією України порядку не вирішить питання хто має очолювати Службу безпеки України, діючий склад СБУ продовжить захищати безпеку держави та українського народу. 

Честь маю!", - зокрема зазначив Василь Грицак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ