Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Все сталося дуже швидко: Зеленський поспілкувався з курсантом, який вижив у авіакатастрофі

Президент України відвідав у лікарні курсанта, пораненого внаслідок катастрофи літака Ан-26 поблизу Чугуєва. Про це інформує 26 вересня прес-служба Офісу Глави держави.
Фото Офіс Президента України

У Харкові Президент України Володимир Зеленський відвідав курсанта льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба 20-річного В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 напередодні ввечері поблизу Чугуєва.

Глава держави прибув до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, куди госпіталізовано пораненого курсанта.

Начальник Центру Едуард Хорошун повідомив Президентові, що стан постраждалого – середньої тяжкості. Однак попри це військовий перебуває у свідомості.

В'ячеслав розповів Володимиру Зеленському, що все сталося дуже швидко, й було незрозуміло, що відбувається. За його словами, курсанти та екіпаж були знайомі і вже літали разом.

Президент поцікавився, чи мають лікарі та постраждалий усе необхідне для надання медичної допомоги.

ʺМи бажаємо тобі якнайшвидшого одужанняʺ, – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до пораненого.

Також Глава держави поспілкувався з матір'ю курсанта Іриною та висловив їй слова підтримки. У разі потреби їм буде надана вся необхідна допомога.

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба В’ячеслав Золочевський – єдиний, хто вижив у катастрофі військового літака Ан-26, що сталася під час планових навчальних польотів 25 вересня 2020 року поблизу м. Чугуєва Харківської області. На борту літака було 20 курсантів і сім членів екіпажу.

Довідка: Увечері 25 вересня у Харківській області при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Крім екіпажу, на борту перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил. За попередньою інформацією, це був навчальний політ. 

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові оголошено день жалоби в пам’ять про загиблих на Харківщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ