Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Вселенський патріарх наказав церквам припинити служби через коронавірус

Вселенський патріарх наказав церквам припинити служби до кінця березня. Про це повідомило видання orthodoxia.info
Патріарх Варфоломій

Як зазначено в повідомленні, Вселенський патріархат наполегливо повторює заклик до всіх обмежити свої виїзди та подорожі лише тим, що необхідно, залишаючись у своїх домівках для власної безпеки та захисту широкої громадськості.

Він вітає дух самопожертви, який демонструють працівники сфери охорони здоров’я, і висловлює подяку за їх надзвичайні та зусилля щодо надання допомоги тим, хто потребує, а також за небезпеку, на яку вони свідомо себе наражають, контактуючи з тими хто інфікований Covid-19.

Вселенський Патріарх підкреслює необхідність кожного виконувати рішення та вказівки відповідальних органів охорони здоров'я задля загального блага.

Також було вирішено припинити всі богослужіння, події та обряди, за винятком приватних молитов у церквах, які залишатимуться відкритими, до кінець березня. Це обмеження буде згодом переоцінено, відповідно до розвитку пандемії, викликаної вірусом.

Усі Патріарші та Ставропігійські монастирі продовжуватимуть регулярно проводити богослужіння для своїх чернечих спільнот, але сторонні паломники та відвідувачі допускатись не будуть.

Патріарші служби на Фанарі залишаться закритими до подальшого повідомлення, тоді як Вселенський Патріарх та духовенство Патріаршого суду здійснюватимуть призначені богослужіння та будуть молиться за весь світ та за швидке звільнення від цього суду.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, капелан Львівської міськради просить вірян молитися вдома.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ