Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступ до ЄС та НАТО: все складно

Вступ України до Європейського Союзу підтримують 59% опитаних українців. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2017 року.

Водночас проти цього 26% мешканців країни, 11% – не визначилися, 4% – не брали б участь у референдумі з цього питання.

Найвищий рівень підтримки ідеї вступу до ЄС серед мешканців Заходу (81%), найнижчий – на Сході (39%). Серед прихильників партій ідея вступу до ЄС найбільше підтримується симпатиками Самопомочі та БПП Солідарність. Найнижчий рівень підтримки євроінтеграції серед прибічників Опозиційного блоку та партії «За життя».

Вступ України до НАТО підтримали б у разі проведення референдуму 47% опитаних, не підтримали б – 36%, не визначилися – 13%, 4% – не брали б участі у ньому.

Як і у випадку із вступом до ЄС, найвищий рівень підтримки інтеграції до Північноатлантичного Альянсу на Заході (71%), найнижчий – на Сході (25%). Найбільшими противниками цієї ідеї є симпатики Опозиційного блоку та партії «За життя».

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 22-30 листопада 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ