Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Вятрович взяв участь у спецпогашенні поштового блоку марок, присвячені тризубу
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В’ятрович взяв участь у спецпогашенні поштового блоку марок, присвячені тризубу

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович взяв участь в урочистій церемонії спецпогашення поштового блока «Тризуб на державних гербах України Доби Визвольних змагань 1917-1921 рр.». Церемонія відбулася 10 жовтня в Українському домі в рамках проведення XVI Національної філателістичної виставки «УКРФІЛЕКСПО 2018». Про це йдеться у повідомленні УІНП.

«Українська революція 1917 – 1921 років, сторіччя якої ми відзначаємо нині, ознаменувала відродження української державності. І одним із елементів державності є поштова марка, яка теж є ознакою повноцінної держави. Тризуб, зображений на марці, який сто років тому став державним гербом УНР, має глибокі історичні корені і єднає сучасну державу з часами Русі. Я радий, що ця марка, присвячена тризубу, виходить на арену з іншими проектами: нашою виставкою, присвяченою історії тризуба, яка зараз демонструється біля Головпошти. Мова йде про надзвичайно цікаву книжку «Наш герб», яку випустило видавництво «Родовід», і яка навіть отримала гран-прі на останньому Форумі видавців у Львові. Такими різними способами ми досягаємо однієї мети – ми розповідаємо нашу історію, і давню, і більш сучасну», - зазначив Володимир В’ятрович на церемонії.

Поштовий блок «Тризуб на державних гербах України Доби Визвольних змагань 1917-1921 рр.» Укрпошта приурочила до сторіччя затвердження Тризуба державним гербом УНР. Автор поштового блоку – художник Володимир Таран. Блок випущено накладом в 30 тисяч примірників. Номінал кожної марки – 15 грн.  

Виставка «УКРФІЛЕКСПО 2018» проходить в Українському домі 9-14 жовтня в рамках заходів, передбачених Указом Президента України «Про відзначення 100-річчя випуску перших поштових марок України», вона покликана популяризувати вітчизняну філателію як культурне надбання українського народу.

Окрім поштового блоку, присвяченого Тризубу, під час виставки було презентовано блок «Перші українські поштові марки Доби Визвольних змагань 1917-1921 років» та сувенірний буклет з поштовим блоком і монетою «Перші українські поштові марки Доби Визвольних змагань 1917-1921 років».  

Цього року виставка присвячена 100-річчю випуску перших поштових марок України. На ній будуть представлені 127 унікальних філателістичних експонатів колекціонерів з України та світу.

Протягом п’яти днів відбудуться майстер-класи, лекторії художників, які створюють гроші та поштові марки, ілюстраторів, а також можна буде відвідати лекторії тих, хто створює образ сучасної України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ