Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибір велосипеда: чим відрізняються різні види байків

Велосипед — це універсальний транспортний засіб. Його можна використовувати як для поїздок по місту, так і для прогулянок на природі.

Однак для цього важливо підібрати правильний вид велосипеда. В Україні великий вибір байків представлений в інтернет-магазині «Велопланета» https://veloplaneta.ua/ua, а от які є види велосипедів — розповідаємо в цій статті.

Які існують види велосипедів

Велосипеди поділяються на декілька категорій, залежно від стилю їзди та умов використання. Розглянемо найбільш популярні варіанти.

Гірський велосипед

Гірські велосипеди мають найбільшу популярність, оскільки на них можна їздити практично в будь-яких умовах. Такі байки вирізняються:

  • широкими покришками;
  • високими профілем;
  • амортизаційною підвіскою.

При виборі гірського велосипеда слід враховувати діаметр його коліс. Для більшості велосипедистів оптимальним варіантом буде розмір 27,5".

Двопідвіс

На відміну від гірських велосипедів, двопідвіси мають амортизацію на обидва колеса. Завдяки цьому такий байк є більш надійним, оскільки дає змогу долати практично будь-які перешкоди.

При цьому варто враховувати, що двопідвіси розраховані перш за все на швидкісні спуски. Для поїздок на великі відстані (30-50 км) такі байки не підходять.

Міський велосипед

Міські велосипеди є не такими витривалими, як гірські чи двопідвіси, однак вони й не розраховані на використання в екстремальних умовах. Міські велосипеди розроблені таким чином, щоби на них можна було зручно доїхати до місця призначення та не витрачати багато грошей на ремонт. Завдяки цьому такий байк є чудовим варіантом для поїздок на роботу чи в магазин за покупками.

Шосейний велосипед

Шосейний велосипед — це байк, створений спеціально для велоперегонів. Тому він має легку вагу, продуману геометрію рами та міцні компоненти. Все це дає змогу розвинути на шосейному велосипеді максимальну швидкість та проїхати якомога далі.

При цьому слід враховувати, що такі велосипеди підходять виключно для поїздок по асфальту. Оскільки у них немає амортизації та широких коліс, на бездоріжжі такий байк далеко не доїде.

Підіб’ємо підсумки

Існують різні типи велосипедів. Окрім згаданих вище, можна також виділити гравійні байки, BMX, турингові велосипеди та електровелосипеди. Обирати варто той, який найбільше відповідає вашим потребам та стилю їзди. Ознайомитися з різними видами велосипедів та придбати відповідну модель можна в інтернет-магазині «Велопланета».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ