Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибори на Львівщині повинні пройти чесно і прозоро, - Василь Віконський

Для гарантування вільного волевиявлення громадян під час виборів депутатів до місцевих рад, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства, правоохоронці Львівщини до завершення виборчого процесу переведені на посилений варіант несення служби.
Фото: Поліція Львівської області

До охорони виборчої документації, забезпечення публічного порядку, а також оперативного реагування на порушення виборчого законодавства під час виборчого процесу (періоду агітації, Дня тиші, волевиявлення та підрахунку голосів) загалом залучені близько дев’яти тисяч правоохоронців.

Охороняти публічний порядок під час волевиявлення спільно з співробітниками служб та підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області будуть патрульні поліцейські, співробітники Управління поліції охорони Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також військовослужбовці Державної прикордонної служби України.

У посиленому режимі працює ситуаційний центр, працівники якого забезпечують моніторинг та управління нарядами поліції на місцях, створені додаткові слідчо-оперативні групи для належного реагування на повідомлення про скоєння правопорушень та порушень виборчого законодавства, а також додаткові наряди вибухотехніків та кінологів для реагування на повідомлення про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів.

«На Львівщині територіальні та дільничні виборчі комісії. перебувають під цілодобовою охороною поліції, також правоохоронці слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної виборчої дільниці та виконуватимуть усі функції, передбачені законодавством. Загалом поліція Львівщини готова до виконання покладених на нас обов’язків – проведені відповідні наради, зроблені розрахунки, усі знають свої завдання»,- зазначив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

Поліцейські закликають громадян дотримуватись публічного порядку та карантинних обмежень, не порушувати виборче законодавство. У випадку, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення – звертайтесь до правоохоронців або повідомляйте про це на оперативну лінію 102. Поліцейські реагують на такі повідомлення негайно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ