Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибори у росії не принесуть якісь зміни в Кремлі - Столтенберг

При цьому Генсек Альянсу наголосив, що спроби росії організувати будь-яку частину виборів в окупованих регіонах України є абсолютно незаконними, такими, що порушують міжнародне право.
Єнс Столтенберг

Про це Генсек НАТО сказав на пресконференції в Брюсселі.

За словами Столтенберга, вільні та чесні вибори є основою будь-якої демократії, а вибори в росії не будуть вільними та чесними. Тому що “опозиційні політики перебувають у в'язниці, деякі з них вбиті, а багато хто у вигнанні”. А тим, хто намагався зареєструватися в якості кандидатів, було відмовлено в цьому праві, додав Генсек.

“Тож ми можемо сказати, фактично ще до виборів, що вони не будуть вільними і чесними. І ніхто не очікує, що вибори в росії цього тижня принесуть якісь зміни в Кремлі. І, звичайно, спроби росії організувати будь-яку частину виборів в окупованих регіонах України є абсолютно незаконними, такими, що порушують міжнародне право",  — сказав Столтенберг.

Україна ж, за словами Столтенберга, терміново потребує військової підтримки, і союзники по НАТО повинні "проявити політичну волю", щоб надати українським силам все необхідне.

"В українців не закінчується мужність, в них закінчуються боєприпаси. Разом ми здатні надати Україні те, що їй потрібно, тепер нам потрібно продемонструвати політичну волю для цього. Усі члени Альянсу повинні діяти швидко, кожен день затримки має реальні наслідки на полі бою в Україні. Це критичний момент, і було б великою історичною помилкою дозволити Путіну перемогти", — сказав Генсек Альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ