Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вибухи на арсеналі в Ічні: на околицях в будівлях спалахують пожежі

Станом на 12 годину, на території складу спостерігається пожежа та вибухи з різною інтенсивністю. До поліції надійшло 37 повідомлень від громадян. Чотири з них – безпосередньо щодо виникнення пожеж в будівлях на околицях Ічні. Підрозділами ДСНС пожежі ліквідовано. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС України та Нацполіції.

Триває евакуація населення з зони можливого ураження. Евакуйовано 12 тисяч 300 осіб, залучено 35 автобусів.

В Ічнянському районі внаслідок відключення залишаються без газопостачання 8 населених пунктів, без електропостачання - 3 тис. 218 абонентів.

До поліції надійшло 37 повідомлень від громадян. Чотири з них – безпосередньо щодо виникнення пожеж в будівлях на околицях Ічні. Підрозділами ДСНС пожежі ліквідовано.

Також до поліції надійшли три повідомлення щодо мародерства в Ічні та районі. Поліцейські перевірили цю інформацію – вона не підтвердилася.

Окрім того, на в’їздах та виїздах у 50-кілометровій зоні надзвичайної ситуації працюють групи реагування патрульної поліції. Рух транспорту обмежено. 

Наразі визначено 14 сіл, які підлягають евакуації. Загальна кількість їхніх жителів – від 17 до 20 тисяч. 

«Основна мета поліції – забезпечення та охорона громадського порядку саме в місцях, де іде евакуація місцевого населення. Також ми не маємо допустити фактів мародерства та інших правопорушень у відношенні до наших громадян, які постраждали від цієї ситуації», - підкреслив т.в.о. голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін. 

Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

Для ліквідації наслідків залучено 113 од. техніки та 511 осіб.

З 04 год. 22 хв. закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено. Автомобільний транспорт спрямовано в об’їзд зони надзвичайної ситуації.

Нагадуємо, що на базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу Гарячої лінії за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ