Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Вибухи у Львові – це теракт, мета якого демонстрація сили, - Володимир Подгорнов

«Між кланово-олігархічними структурами відбувається боротьба за перерозподіл сфер впливу, і вибухи у Львові - це терористичний акт, метою якого демонстрація сили», – зазначив у коментарі Гал-інфо політичний експерт, соціолог Володимир Подгорнов.

Боротьба олігархів за більший «кусень»  впливу виходить на новий рівень, цебто, переміщається на місця. Мова йде про «віджим» конкретного бізнесу, конкретних сфер впливу.  «Вибух – це, по-перше, маневр для відвернення уваги, по-друге, – це робиться спеціально для загострення ситуації. І в цьому зацікавлені як наш український олігархат, так і російський. На жаль, в цьому вони є союзниками», - зазначив Володимир Подгорнов.

Якщо суспільство буде дивитися на це, не розуміючи суті – що це війна олігархату між собою, що це робиться спеціально, що це «віджим» власності, бізнесу, сфер впливу, «віджим» контрабанди,  – то це триватиме довго, бо з боку суспільства не буде відповідної реакції. І найгірше, що при цьому страждатимуть рядові люди.

 «Ви ж розумієте, що спочатку олігархи між собою ділили там мільярди, потім все спустилося на рівень області, і місцеві якісь там еліти почали ділити мільйони... А коли воно спускається на рівень міста чи району, то ділять вже сотні тисяч. Але все одно – це перерозподіл сфер впливу. А вибух – це, як вже казав, маневр, щоб відхилити увагу. Одночасно це і залякування, шантаж, демонстрація сили, політична дестабілізація. Для Росії – це відкриття внутрішнього фронту в Україні. Це  робиться найманцями, в яких нема переконань. Їм заплатили, вони зробили свою «чорну справу». Таких людей, на жаль, дуже багато. А постраждалими є звичайні мешканці»,  - додав Володимир Подгорнов.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ