Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Видавництво “Ранок” відреагувало на скандал щодо проросійських ілюстрацій їх книжок

Видавництво “Ранок” відреагувало на публікацію Гал-інфо щодо російської пропаганди в ілюстраціях українських казок.

Нагадаємо, нещодавно журналісти Гал-інфо поспілкувались з експертами щодо проросійських патернів в ілюстраціях українських казок, і з’ясували як російські образи персонажів впливають на нас. Зокрема, мова йшла про ілюстрації до казки про ріпку, яка в 2022 році вийшла в видавництві “Ранок”.

Ілюстрація казки про ріпку видавництва "Ранок"

“Стосовно книжки-картонки, яка вас занепокоїла, ми розуміємо вашу стурбованість. Цю книжку віддали у друк ще до початку повномасштабної війни і нових її додруків не здійснювали. Після ми ретельно переглядали наш асортимент і закрили цей проєкт”, - зазначили в пресслужбі видавництва “Ранок”.

Також в видавництві зауважили, що після повномасштабного вторгнення почали працювати над зміною ілюстрацій в дитячих казках. Видавництво продовжує працювати в Харкові та втілювати основну мету-любов до української книги та українських авторів та долучається до соціальних ініціатив.

“Ми завжди вдячні за зауваження та конструктивну критику наших читачів. Ваші коментарі та пропозиції є для нас невідʼємною частиною стратегії вдосконалення. Процес оновлення нашого асортименту триває постійно, і ми робимо все можливе, щоб пропонувати вам якісний контент. Ми дуже цінуємо вашу підтримку та надіємося, що ви й надалі будете нашою прихильницею", - додали в пресслужбі видавництва.

Нагадаємо, російсько-українська війна почалася у 2014 році, після окупації росіянами Криму та частини Донецької та Луганської областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ