Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Видобування нафти й газу – професія справжніх чоловіків

У цей час триває вступна кампанія у навчальні заклади України. З цієї нагоди ми попросили відповісти на кілька запитань директора Стрийського ВПУ №35 Олега Кизими.

– Олеже Зіновійовичу, є такі розмови, що заклади професійно-технічної освіти Стрийщини під загрозою закриття.

Річ у тому, що у 2016 році уряд вирішив оптимізувати систему професійно- технічної освіти , переклавши їх фінансування на місцеві бюджети. На жаль, це був невдалий маневр.  Під загрозою закриття опинилися навчальні заклади , які розміщені у містах обласного значення. Проте слід зазначити, що уряд і депутати виправляють свої помилки. Вже сьогодні готовий ряд законопроектів, що будуть прийняті найближчим часом, які врегулюють ситуацію навколо профтехосвіти. Отже є надія, що профтехосвіта в Україні продовжить своє життя.

Також додам, що наш навчальний заклад єдиний у системі ПТНЗ України, що готує робітників дифіцитних професій добувної галузі, як-от,  помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин  нафти й газ, бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту й газ, моторист бурової установки, машиніст бурової установки, вишкомонтажник. Тобто, Стрийське ВПУ№ 35 однозначно буде функціонувати та фінансуватися за рахунок коштів державного бюджету.

– Останнім часом в ЗМІ була поширена інформація про те, що ваш навчальний заклад почав плідну співпрацю з представниками закордонних компаній. Чи могли б ви детальніше розповісти нашим читачам  про партнерство з іноземцями?

– Так, звісно, у минулому місяці наше училище підписало договір про працевлаштування найкращих учнів випускників з професій «слюсар з ремонту автомобілів», «електрогазозварювальник», «водій (кат.С)» на заводах Чеської республіки. А на цей момент проходять переговори з канадськими, польськими та норвезькими добувними компаніями щодо зайнятості наших випускників професій бурового спрямування.

– Скажіть, куди мають можливість працевлаштуватися ваші випускники в Україні?

– На цей час на Стрийщині випускники нашого училища, зокрема, фахівці  комп’ютерної верстки та інших професій  завдяки співпраці з ТзОВ «Укрпол» мають можливість працевлаштуватися в найбільшу західноукраїнську поліграфічну компанію, також випускники професій добувної галузі мають можливість працевлаштування в  ДП «Укргазовидобування», підприємствах НАК «Надра України» та інших приватних  бурових компаніях.

– Що на сьогодні є найбільшою гордістю вашого училища?

Насамперед ми пишаємося нашими випускниками. Наприклад, Тарас  Вуйцік своїм прикладом показує, що видобування нафти й газу – це професія для справжніх чоловіків. Завдяки своїй праці на наполегливості він з простого робітника став головним інженером ТОВ «Бурова компанія» «Горизонти»». Знову ж таки Володимир  Саладяк – начальник Стрийського відділення бурових робіт,  Надія Цюк-Кушина – головний бухгалтер ТОВ «Леоні».

Що стосується матеріальної бази, то наша гордість  - це навчально-виробнича дільниця з діючою автоматизованою буровою установкою, якої не має жоден навчальний заклад в Україні.

Також великим нашим здобутком є згуртований, дружелюбний, професійний педагогічний  колектив.

– Кілька слів для Ваших потенційних абітурієнтів.

Саме у нашому училищі можна отримати інтегровану професію, яка знадобиться у будь-якій галузі промисловості . Тому запрошую усіх охочих до нас на навчання. Власне, ми оголошуємо набір за такими спеціальностями: бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту й газ; помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту й газ;
водій автотранспортних засобів (кат. B, С); моторист бурової установки;
машиніст бурової установки; вишкомонтажник; слюсар з ремонту автомобілів; електрогазозварник; агент з постачання; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; оператор комп’ютерної верстки.

В понеділок стартує вступна компанія у ВНЗ: нововведення

Для вступу в училище необхідні подати такі документи такі документи: заява на ім’я директора; документ про освіту (оригінал); копія паспорта чи свідоцтва про народження; ідентифікаційний код; довідка про склад сім’ї; медична довідка (086У); довідка про щеплення; 6 фотокарток (3х4).

Чекаємо на всіх охочих з понеділка по п`ятницю з 8.00-18.00. Тел. для довідок: (03245) 5-64-50. Ласкаво просимо!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ