Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Вихід для опозиції - блокування органів влади і формування альтернативних, - політолог

Влада виграла цей день. Опозиції треба було починати із вимог розпуску Верховної Ради. Таку думку сьогодні, 3 грудня, в коментарі Гал-інфо висловив політолог Віктор Небоженко.

За його словами, опозиції потрібно було вимагати розпуску Верховної Ради. З цим можна було починати торги про відставку уряду.

«Натомість опозиція сіла грати в карти з донецькими парламентарями, а навіть дитина знає, що цього робити не можна», - зазначив політолог.

За його словами, після цієї поразки в протестуючих може початися етап розчарування. Тому опозиції потрібно переходити до радикальних вимог – блокування адмінбудівель.

Він зазначив, що тільки таким шляхом можна торгуватися із владою, яка почала переходити у наступ.

«Влада пішла у наступ. Ми вже чули заяви Попова, що якщо не звільнять будинок КМДА, то припиниться поставка хліба. Азаров теж відчув у собі силу і заявив, що бюджетникам не виплатять зарплату. Тобто кістлява рука контрреволюції намагатиметься задавити протестуючих», - сказав політолог.

Віктор Небоженко додав, що захоплення адміністративних будівель дасть можливість для торгів.

«Опозиції до наступного великого віче треба чимось порадувати людей. Треба, щоб люди бачили результат. Коли Тягнибок каже людям, що треба терпіти, як терпіли на Майдані 2004 року, але зараз не та ситуація, щоб чекати місяць», - сказав він.

За його словами, виходом для опозиції може бути блокування органів влади і формування альтернативних органів влади – національних комітетів порятунку, як це буває в країнах Європи.

На запитання Гал-інфо, чим така суспільно-політична криза загрожує Україні та економіці, політолог сказав: «Зрозумійте, економіка страждає не тому, що українці не працьовитий народ, а тому, що все розкрадають.. Скільки б грошей ви не дали б цій владі, вона покаже вам чудеса грабежу. Ці люди, цей уряд, вони не здатні вивести країну з кризи, в яку її ж і загнали. Ці люди можуть удосконалюватися лише в одному – грабежі».

Фото - Тараса Дутки, УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ