Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулого тижня винищувачі НАТО тричі перехоплювали військові літаки РФ

Як повідомили 27 грудня у прес-службі Міністерства оборони Литви, упродовж минулого тижня винищувачі НАТО перехопили три військові літаки РФ над Балтійським морем

Винищувачі НАТО, які патрулюють повітряний простір країн Балтії, двічі піднімались для ідентифікації та супроводу військових літаків Росії у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Інформує Європейська правда.

17 грудня літак НАТО перехопив два винищувачі Су-27, що летіли з материкової частини Росії в Калінінград. У російських літаків були вимкнені бортові транспондери. Вони також не надали планів польоту та не перебували на радіозв'язку з регіональним центром управління повітряним рухом.

20 грудня винищувач НАТО перехопив один розвідувальний літак Іл-20, що летів з материкової частини Росії в Калінінград. Його бортовий ретранслятор був вимкнений. Проте літак мав заздалегідь складений план польоту і його екіпаж підтримував радіозв'язок з регіональним центром управління повітряним рухом.

Місія НАТО з патрулювання повітряного руху в країнах Балтії базується на авіабазі Закняй біля міста Шяуляй у Литві, а також на авіабазі Емарі в Естонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ