Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Випускники Львівщини лідирують за результатами цьогорічного НМТ

Про це під час брифінгу у Львівській ОВА повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска.

За словами директора, 7,6% учнів з Львівської області отримали максимальні бали за результатами  Національного мультипредметного тесту (НМТ), що цьогоріч став альтернативою ЗНО.

Слідом за Львівщиною найвищі бали з НМТ  отримали 5% учнів з Києва. Середня частка по Україні випускників з найкращими результатами дорівнює 4,6%. 

Олег Паска також розповів, що серед досягнень Львівщини в галузі освіти цьогоріч стали нові освітні програми для учнів середніх класів, затвердженні МОН.  

"У результаті гриф МОН отримав інтегрований курс української та зарубіжної літератури. Цей інтегрований курс і є відповіддю на виклик, що постав в результаті війни", - додав він. 

Також колектив вчителів-фізиків у Львівській області створили освітню програму для учнів 7-9 класів, яку схвалили в Міносвіти. 

 Директор департаменту освіти і науки ЛОВА зазначив, що Львівщина залишається однією з областей-лідерок за кількістю вступників у професійно-технічні навчальні заклади.  Цьогорічна кількість вступників втричі перевищує минулорічні показники. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ