Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вишів позбавлять обов’язку шукати роботу випускникам

Парламентський Комітет з питань науки і освіти розглянув доопрацьований законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників та рекомендував його Верховній Раді для прийняття за основу і в цілому. Відповідне рішення було ухвалено членами комітету за результатами засідання 20 квітня, інформує освітній портал.

Зокрема, документом передбачено внесення змін до законодавства, що стосуються вільного вибору місця роботи випускниками ВНЗ та скасування обов’язку навчальних закладів здійснювати працевлаштування випускників.

У Комітеті ВР з питань науки і освіти зазначають, що метою прийняття законопроекту є приведення законодавчих актів та інших нормативних актів у відповідність з нормами Конституції України в частині забезпечення конституційних прав громадян на працю, а також норм щодо заборони примусової праці.

МОН доручило звільнити 10% персоналу навчальних закладів

«Законопроект був доопрацьований у частині заохочення та створення належних умов праці для осіб, які укладуть угоди про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості та селищах міського типу. Зокрема, це пріоритет при зарахуванні таких осіб до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням, а також забезпечення таких випускників, які уклали угоди про відпрацювання протягом трьох років у сільській місцевості та селищах міського типу, безоплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням», - йдеться у повідомленні профільного комітету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ