Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Виток небезпечних речовин: на Львівщині рятувальники відпрацьовують навички

Рятувальники відпрацьовують співпрацю екстрених служб під час надзвичайних ситуацій, пов’язаних із витоком небезпечних речовин

У період з 23 вересня по 11 жовтня  відбувається планова комплексна перевірка реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Львівської міської ланки Львівської обласної територіальної підсистеми Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Проводить перевірку комісія Головного управління ДСНС України у Львівській області відповідно до вимог «Плану основних заходів цивільного захисту Львівської області на 2019 рік».

Під час перевірки проводиться серія навчань аби практично перевірити готовність  Львівської міської ланки до дій в надзвичайних ситуаціях різного характеру.

Згідно із легендою, 1 жовтня о 16:20 на гарячу лінію м. Львова  надходили  повідомлення від мешканців вулиці Таращанської про те, що в повітрі відчувається різкий запах невідомої речовини, а дихання супроводжується сухим кашлем та болем в грудях.

Поруч із вказаною місцевістю розташована товарна станція «Підзамче». Згідно із словами свідків, речовина розповсюджується саме від станції.

На місце події направили пожежно-рятувальний підрозділ та фахівців групи спеціальних робіт з радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області.

 Рятувальники встановили, що на території станції «Підзамче» знаходиться пошкоджена цистерна, ємністю 60 т, з якої виділяється газоподібна речовина зеленого відтінку із різким запахом, яка  димиться та стелиться по землі.   Рятувальники провели роботи по зрошенню цистерни водою та осадженню хмари речовини. Невідому речовину ідентифікували як хлор. Після цього на цистерну встановили антикислотний бандаж, щоб припинити витікання хлору.

В результаті аварії на території станції виявили тіла 3 технічних працівників залізниці. Рятувальники передали потерпілих медикам.

На місці події відбулося виїзне засідання міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому оцінили площу хімічного забруднення, напрямок поширення небезпечної хмари, прогнозовану зону забруднення. Тут також прийняли рішення про оповіщення населення, яке проживає в зоні можливого зараження. Для цього задіяли сирени міста, гучномовці на залізничній станції та спеціальний автомобіль з гучномовцями, який здійснював об’їзд по території та доводив мешканцям інформацію щодо ситуації, яка виникла.

Після цього зібралася евакуаційна комісія, яка визначили перелік техніки, що буде залучена до евакуації мешканців, встановлені місця збору мешканців та місця тимчасового перебування.

Окремо обговорили питання харчування потерпілих людей, надання допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями, та охорони можливої зони відселення мешканців.

Під час перевірки фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області надали практичну та методичну допомогу посадовим особам Львівської міської ланки Львівської обласної територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ