Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вийшла книга про Львівську Політехніку

Нова книга про Національний університет «Львівська політехніка» «Львівська політехніка: Litteris et Artibus» днями вийшла у світ у київському видавничому центрі «Логос Україна». Про це повідомили у прес-службі Національного університету «Львівська політехніка».

Грунтовне презентаційне видання, котре присвячене історичному шляхові найдавнішого і найбільшого технічного університету України і Східної Європи, містить багатющий, до того ж унікальний матеріал про його вагомі освітні та наукові досягнення упродовж більш як 165 років існування, про етапи становлення і розвитку.Значне місце у книзі відведено розповіддям провидатних вчених – корифеїв української інженерної науки, славне минуле, сьогодення і майбутнє цього визначного навчального закладу.

У вступному слові до книги ректор університету професор Юрій Бобало, зокрема, наголошує: «У літописі Львівської політехніки – духовні та інтелектуальні звершення десятків видатних особистостей: будівничих нетлінних храмів, архітекторів, хіміків, математиків, механіків, геодезистів. Вони стали символами Львівської політехніки, забезпечили їй поступ та розквітання, здобули для неї славу високого закладу освіти і науки».

Із книги, що складається з декількох розділів, читач дізнається про хронологію етапних подій в історії університету, починаючи з 1843 року і до наших днів, про діяльність його головних структурних підрозділів – навчально-наукових інститутів. Тут також міститься перелік нагорогод і відзнак, яких удостоєні працівники університету.

Родзинкою видання стали численні замальовки про знаних випускників Львівської політехніки. Зокрема, тут вміщені розповіді про легендарного вітчизняного геолога, першовідкривача знаменитого Штокманівського родовища вуглеводнів у Арктиці, випускника геологорозвідувального факультету 1953 року, уродженця села Подусільна, що на Перемишлянщині, Остапа Шеремету;видатного управлінця – газовика, котрий тривалий час очолював знамените управління «Оренбурггазпром» та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ