Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вийшов у прокат український анімаційний фільм «Микита Кожум’яка»

13 жовтня у широкий кінотеатральний прокат виходить перший український повнометражний 3D-анімаційний фільм «Микита Кожум’яка», створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, повідомив офіційний сайт агентства.

Фільм виготовлявся українською анімаційною студією «Panama Grand Prix».  Режисером стрічки є Манук Депоян, а продюсером – Дмитро Белінський. Над фільмом працювали спеціалісти світового рівня. Так, одним із авторів візуальних спецефектів є Михайло Славов, який займався такими світовими релізами, як «Форсаж-6», «Аліса у Задзеркаллі» та ін. Консультації щодо  візуальних спецефектів надавав спеціаліст з комп’ютерної графіки Марк Пінхейро, попереднім проектом котрого була «Гра престолів». Над сценарієм допомагав працювати Філ Паркер, який консультував авторів сценарію оскароносної анімації «Воллес і Громміт та прокляття кролика-перевертня».

У роботі над фільмом брали участь й українські зірки: легендарного героя мультфільму богатиря Кирила озвучує найсильніша людина світу Василь Вірастюк, лиху симпатичну відьму – Руслана Писанка, а захопливі сцени ставив відомий актор і режисер Віктор Андрієнко.

 За словами Віктора Андрієнка: «Це перший випадок, коли американські актори дублювали українських, а не навпаки».

Голова Держкіно України Пилип Іллєнко підкреслив особливість і перспективність цієї кінокартини: «Шлях фільму був довгим і непростим, адже контракт з державою було підписано ще у 2011 році. «Микита Кожум’яка» є переможцем Першого конкурсного відбору Держкіно. Це, так би мовити, перша ластівка. Дуже приємно, що фільм все-таки завершився і, я вважаю, завершився дуже вдало. Можна впевнено чекати прокатного успіху фільму, як в Україні, так і за кордоном!»

Завдяки сюжету та комп’ютерній графіці рівня світових студій  прем’єра стрічки відбудеться у понад 20-ти країнах: від Японії до Західної Європи та США.

Звертаємо увагу, що з ініціативи творців стрічки діє акція «Подаруй дітям мультфільм», яка полягає в придбанні квитків на «Микиту Кожум’яку» для дітей із дитячих будинків. За перший тиждень від початку старту акції було придбано більше 1500 таких квитків. Приєднатися до акції можна придбавши квиток у мережах кінотеатрів: «Планета Кіно», «Multiplex», «Лінія кіно», «Cinema Citі» та «Оскар» – у Києві, Львові, Одесі, Сумах, Харкові, Дніпрі та Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ