Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українці обов'язково мають побачити "Мавку", — продюсерка Ірина Костюк

Допрем'єрний показ українського мультиплікаційного фільму "Мавка. Лісова пісня" відбувся у Львові вчора, 27 лютого.

Дорослі й діти мали змогу першими в Україні переглянути український 3D-мультфільм за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня", який його творці готували упродовж останніх восьми років. 

Ірина Костюк, продюсерка мультфільму "Мавка. Лісова пісня", поділилась, що під час створення фільму ніхто не уявляв, яких сенсів набуде стрічка, коли вона вийде в прокат. 

"Це про боротьбу двох світів, абсолютно різних. Це про жіночий унікальний характер: ніби така гарна, чудова і ніжна Мавка, але тоді, коли треба стати на захист свого світу, вона бере дар люті, палає люттю і захищає свій світ", — зокрема розповіла продюсерка.

Ірина Костюк

Генеральна продюсерка кінофестивалю "Корона Карпат" у Трускавці Любов-Теодозія Микитка розповіла, що на допрем'єрний показ "Мавки" також завітали переміщені діти з Маріуполя й Бахмута та Микола Савельєв, стрілець 62 батальйону 103 бригади ТРО, львівський журналіст, який наразі проходить лікування та реабілітацію після поранення.

У коментарі Гал-інфо Ірина Костюк, продюсерка мультфільму "Мавка. Лісова пісня", порадила усім обов'язково піти на мультфільм в кіно й побачити "усі ті моменти, над якими команда працювала досить тривалий час".

"І світ тепер це побачить. Тому всі наші [українці] обов'язково мають прийти на фільм", —  додала вона.

У пресслужбі Держкіно повідомляють, що перший кінопоказ "Мавки" за кордоном відбувся у Королівстві Саудівської Аравії, у місті Ер-Ріяд (ОАЕ), 26 лютого.

Серед глядачів були присутні громадяни України, іноземні дипломатичні представництва, саудівські чиновники та представники місцевих провідних ЗМІ.

"Повнометражна стрічка привернула величезну увагу саудівської та зарубіжної аудиторії, завоювавши живу та щиру зацікавленість в українській культурі та її самобутності", — йдеться в повідомленні. 

Уже на початку весни іноземні глядачі у більш як 40 країнах зможуть насолодитися переглядом унікального продукту української сучасної культури.Про дати старту релізу у кожній країні творці фільму офіційно повідомлятимуть у соцмережах та на сайті проєкту.

В український прокат «Мавка» вийде 2 березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ