Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу "Краща книга України"

Як проінформували у прес-службі Держкомтелерадіо, журі Всеукраїнського конкурсу ʺКраща книга Україниʺ, який заснував і щорічно проводить Держкомтелерадіо, визначив переможців 2019 року.

Конкурс проводиться з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання. Цього року для участі в конкурсі у 10 номінаціях надійшло 52 роботи від 17 видавців.

Гран-прі конкурсу присуджено ПП ʺЕммаʺ за повне видання поезій та поетичних драматичних творів Тараса Шевченка ʺКобзарʺ, в оформленні якого використано малюнки видатного українського художника Амвросія Ждахи.

У номінації ʺМоя країнаʺ перемогу здобула  книга С. Андрющенко та С. Железняк ʺЗвичаї нашого роду. Традиції української кухніʺ (видавець - ТОВ ʺВидавництво Генезаʺ).

У номінації ʺЖиття славетнихʺ - дослідження літературознавця Володимира Панченка ʺПовість про Миколу Зероваʺ (видавництво ʺДух і Літераʺ).  

Крім цього, кращими книгами у різних номінаціях стали роман Леоніда Мосендза ʺОстанній пророкʺ (ДП ДСВ ʺЛибідьʺ), книга Алекса Хавра у перекладі Ольги Кожушко ʺА потім прийшов Цезарʺ (видавництво ʺФабулаʺ) та ʺМистецтво війни в ілюстраціяхʺ Джесіки Гейґі у перекладі Марії Козиренко (видавництво ʺФабулаʺ), збірка Наталії Мазур ʺЗабавлянки. Віршотворені ігри для спілкування з дитиною, пробудження, годування, купання, масажуʺ, книга С. Курилова  ʺСам в океаніʺ (ТОВ ʺЧас Майстрівʺ), а також збірка вибраних творів одного з найважливіших українських поетів XX–XXI століть Тараса Федюка ʺЦеглинаʺ (ТОВ ʺВидавництво ʺНавчальна книга – Богданʺ).

Бестселером року визнана книга спогадів видатного державного діяча України Володимира Горбуліна ʺМой путь в зазеркалье. Не только путевые заметкиʺ, яка вийшла у ТОВ ʺБрайт Буксʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ