Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вже 115 пацієнток пройшли лікування безпліддя у Львівському перинатальному центрі

З 1 березня цього року 115 пацієнток пройшли повний курс лікування за пакетом Програми медичних гарантій «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)» у Львівському обласному перинатальному центрі. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Нині стати батьками можливо шляхом Програми медичних гарантій, безоплатно отримавши медичні послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ). 

Лікування безпліддя за допомогою ДРТ – це науково доведений метод подолання проблеми безпліддя, який застосовується у багатьох розвинених країнах світу. 

«Два роки тому у Центрі відкрилось відділення ДРТ, а вже цьогоріч завдяки пакету Програми, можливостей для того, аби відчути себе батьками стало ще більше. Так станом на 15 серпня, з моменту укладання договору з НСЗУ (1 березня 2024 р.), за пакетом Програми медичних гарантій «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)» 115 пацієнток пройшли повний курс лікування у відділенні допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) Центру. 

Показник ефективності лікування склав 62%. В процесі лікування перебувають 22 пацієнтки, 31 жінка – на етапі підготовки до лікування. Загалом від моменту укладання договору до Львівського перинатального центру звернулися 168 пацієнток для лікування безпліддя методом ДРТ за пакетом Програми», – зазначила директорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська.

Тож для того, щоб збільшити шанс на омріяне батьківство необхідно:

  • електронне направлення від медичного закладу, де створено спеціальний мультидисциплінарний консиліум, який скеровує повнолітніх на лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій за Програмою медичних гарантій;

  • встановлений діагноз «Жіноче безпліддя», «Чоловіче безпліддя»;

  • вік пацієнтки на момент початку циклу не більше 40 років;

  • звернення для лікування безпліддя в той медичний заклад, який надає ці послуги за договором із НСЗУ.

Лікування можливо як в амбулаторних умовах, так і на умовах стаціонару, зокрема денного – залежно від призначень лікаря. Послуга є безпечною та конфіденційною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ