Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вже незабаром Львів заполонять "Різдвяні Фантазії"

9 січня львів'ян та гостей міста запрошують на неймовірне музично-театральне дійство “Різдвяні фантазії”.

Журналісту Гал-інфо вдалося побувати на репетиції, яку проводить оркестр під керівництвом Богдана Мочурада.

Репетиція оркестру в театрі ім. Марії Заньковецької.
Репетиція оркестру в театрі ім. Марії Заньковецької.
Репетиція оркестру в театрі ім. Марії Заньковецької.
Репетиція оркестру в театрі ім. Марії Заньковецької.
1/2

"Різдвяні фантазії" - це була давня мрія і ми пару років тому уже робили спробу втілити їх на сцені, але не склалося. Я дуже тішуся, що цей різдвяний концерт відбудеться, бо справді цікава музика, яка є ніби місточком між народною колядою і академічною музикою. Кожен слухач почує якісь для себе родзинки, якісь несподіванки, можливо не зовсім традиційне трактування коляд і в тому свіжість його звучання", - розповів Богдан Мочурад.

Зазначимо, що унікальна симфонічна сюїта “Різдвяні Фантазії” написана відомим композитором Юрієм Саєнком на теми традиційних українських колядок.

“Зараз відбувається нове вивчення моєї сюїти для симфонічного оркестру. Написана вона була ще 13 років тому і сьогодні ніби відродження цих "Різдвяних фантазій" у виконанні оркестру, який збирає Богдан Мочурад в Театрі імені Марії Заньковецької.

Я хотів зробити Різдво в місті і тому написав своє бачення різдвяних колядок у виконанні симфонічного оркестру, хотів переламати стереотип, що Різдво святкували не тільки в селі, але і в місті", - зазначив Юрій Саєнко.

Все музично-театралізоване дійство перемежане фрагментами традиційного вуличного театру – Вертепу, незмінного мистецького атрибуту Різдвяних Свят в Україні.

Тема Українських колядок, їхня краса, що заворожує,  дарує нам радість та відчуття піднесення та святковості.

В цьому дійстві глядач буде мати змогу побачити відомих українських виконавців – Фому (Сергія Фоменка) з гурту “Мандри”,  відомого львівського композитора та співака Назара Савка, колектив, котрий своїми голосами підкорив Європу — чоловічий вокальний октет та багатобарвистий вокально-хореографічний ансамбль  львівського мистецького центру  ”Веселі черевички”.

Ведучий святкового дійства – відомий співак та композитор, один з лідерів популярного гурту “Пікардійська терція” Славко Нудик.

Мистецьке заворожуюче свято у цей січневий вечір у затишній залі Національного театру ім. Марії Заньковецької у Львові додасть вам незабутнє відчуття у ці святкові, такі дорогі кожному серцю Різдвяні дні.

“Різдвяні фантазії” - живий звук, гра світла, режисерські задуми і тематична сценографія – все це буде до вподоби дорослим і дітям, залишить добру згадку та додасть чималий запас позитиву усім глядачам на весь новий 2019 рік. Не пропустіть! Адже магія Свят вже дуже близько!

Придбати квитки на неймовірний концерт можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ