Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вже сотня підприємств Львівщини, які припинили діяльність через війну, відновили роботу

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну приблизно дві сотні підприємств Львівщини змушені були призупинити свою діяльність. Причини цього – різні, зокрема відсутність замовлень і збуту, проблеми з постачанням сировини для виробництва, проблеми з логістикою, мобілізація працівників до ЗСУ, відсутність оборотних коштів для ведення підприємницької діяльності тощо.
фото ілюстраційне

Як інформують у департаменті економічної політики Львівської ОВА, в розрізі галузей найбільше постраждали від початку воєнних дій у Львівській області підприємства машинобудування, деревообробної та хімічної промисловості.

Львівська обласна військова адміністрація здійснює супровід підприємств, які призупинили свою діяльність і надає допомогу в частині пошуку замовлень, кредитування, використання державних інструментів підтримки бізнесу, бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, розширення переліку критичного імпорту, консультування експортерів для пошуку нових ринків збуту.

На сьогодні повністю відновили свою господарську діяльність приблизно 100 підприємств.

Нагадаємо, що Львівська ОВА підготувала програму підтримки бізнесу на час воєнного стану. Програма розрахована як допоміжний інструмент до тих ініціатив, які уже запроваджує держава в частині зменшення податкового навантаження, безвідсоткових кредитів тощо.

Так, в межах Програми безповоротну фінансову допомогу у сумі 100 тис. грн можуть отримати релоковані підприємства. Головна умова участі – їхня реєстрація на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис. грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць під час воєнного стану на момент подачі заявки.

Також до 500 тисяч гривень можуть отримати підприємці Львівщини для закупівлі виробничого обладнання.

Фінансова допомога є безповоротною і надається тим, хто:

  • планує закупити обладнання для виробництва одягу, харчових продуктів, машин та устаткування;
  • має намір провести модернізацію технологічного процесу виробництва з метою зниження його собівартості;
  • працює безперервно 2 роки і зареєстрований на Львівщині;
  • створив не менше 5 робочих місць під час воєнного стану.

Для підтримки мікро та малого бізнесу, а також експортерів Львівської області на час воєнного стану передбачена ваучерна підтримка:

  • не більше 50 тис. грн на маркетингові ваучери;
  • не більше 80 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції.

Частка власних витрат суб’єктів господарювання на отримання послуг повинна становити не менше 30% суми від загальних витрат.

Відтак, для того, щоб отримати допомогу, потрібно відповідні документи (заявки) подати у департамент економічної політики Львівської ОВА (м. Львів, вул. Винниченка, 18, тел.:299 92 79).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ