Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Я інвестор б...ь", або Як у Львові пікетували прикордонників

"Я інвестор б...ь", - роботодавець з м.Рівне привіз у Львів людей пікетувати прикордонників, за те, що не впустили в Україну чотирьох громадян Туреччини (Відповідно до ст.8 та ст.14 Закону України «Про прикордонний контроль»).

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо вчора, власник одного з підприємств легкої промисловості з м.Рівне, привіз на пікет у Львів працівників свого підприємства. Причиною пікету стало те, що співробітники пункту пропуску ʺЛьвів-авіаʺ не пропустили в Україну 4 громадян Туреччини, які не змогли пред’явити запрошення, не мали зворотних квитків та відповідей на елементарні питання.

Зазначимо, власник підприємства на своїй сторінці в соціальній мережі написав, що іноземці прибули навчати працівників роботі на новому обладнанні, а не на співбесіду. Також він звинуватив офіцерку у некомпетентності і натяках на хабар, хоча прикордонниця спілкувалася з іноземцями англійською та турецькою мовами, апелювала до актів законодавства, якими керується. Також власник підприємства оприлюднив інформацію, що прикордонники ігнорували представників підприємства, хоч правоохоронці спілкувалися з ними, що записано на відео. Під час спілкування прикордонники не лише пояснили законність своїх дій, а й дали контактну інформацію та поради, які в майбутньому допоможуть роботодавцям завчасно підготуватися та значно зменшити ризик виникнення подібних ситуацій із запрошеними фахівцями-іноземцями. 

Інвестор з м.Рівне.

Загалом, в повідомлені власника компанії було чимало маніпулятивної інформації. Зокрема, що громадян Туреччини затримали та утримували 12 годин без перекладача та пояснень, хоча в пункті пропуску ʺЛьвів-авіаʺ немає місця для тимчасового тримання затриманих. Після співбесіди в приміщенні проведення контролю другої лінії громадяни Туреччини знаходились у транзитній зоні аеропорту, де мали можливість спілкуватися, харчуватися, курити (як і решта звичайних пасажирів). Також власник підприємства написав, що громадян Туреччини повернули додому бюджетним коштом. Насправді вони відбули в Стамбул коштом авіакомпанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ