Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

​"Я мрію про..": у Львові діти з інклюзією виставили свої картини

Сьогодні, 7 жовтня, у мистецькому просторі "РадіоГараж" відбулось відкриття виставки малюнків учасників інклюзивного гуртка "Творча майстерня" Львівського міського центру соціальних служб.

Виставка робіт учасників "Творчої майстерні" відбувається втретє з 2019 року. Цьогорічна ідея експозиції — показати мрії дітей з інклюзією —  в організаторів з'явилась ще на початку року. Діти разом зі своїми батьками у співпраці з психологом та соціальним фахівцем малювали на полотні свої мрії, які після 24-го лютого радикально змінились. 

"Навіть елементарні мрії десь поїхати чи побувати ускладнилися у зв'язку з війною. Тому ми всі мріємо про одну ціль",  — зазначила соціальна менеджерка Львівського міського центру соціальних служб Тетяна Костик.

На сьогодні заняття інклюзивного гуртка "Творча майстерня" діють у п'яти районах міста та в Рясному. Щомісяця до занять долучаються майже сто сімей. Психолог і фахівці зі соціальної роботи дають дітям можливість попрацювати з різними художніми матеріалами задля розвитку моторики. 

Тетяна розповіла, що головною ціль гуртка є спілкування — комунікація дітей між собою та їх батьків, які теж відчувають певну ізоляцію, адже не всюди можуть розповісти про свої перемоги чи проблеми:

"Це у нас місце прийняття, де б кожен міг вільно себе почувати, батьки мала змогу поговорити про їхні труднощі, діти могли познайомитись між собою, користуватися різними творчими засобами й розвиватися. Діти, їхні батьки, психологи працюють на одну ціль — розвиток інклюзії в нашому місті для прийняття кожного з його особливостями й дарами".

Додамо, виставка малюнків триватиме з 7 до 14 жовтня. Охочих запрошують подивитися на мрії дітей у мистецькому просторі "РадіоГараж" (вул. Князя Романа, 6). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ