Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Я не ставив свій підпис проти рішення призначити на посаду головного диригента та художнього керівника симфонічного оркестру Львівської філармонії Айдара Торебаєва, — Євген Станкович

Помічник головного диригента Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії Маркіян Гудзій надіслав до редакції «Гал-info» копію листа, адресованого голові Львівської ОДА Петру Олійнику від артистів Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, в якому вони виступають категорично проти рішення призначити на посаду головного диригента та художнього керівника симфонічного оркестру Айдара Торебаєва. Останній сьогодні є викладачем у Національній музичній академії, диригентом симфонічного студентського оркестру консерваторії та  Головним диригентом Бомбейського симфонічного оркестру в Індії.

  «Ми висловлюємо недовіру позиції директора філармонії, тому що вважаємо, що не може диригент, який не провів із симфонічним оркестром Львівської філармонії жодного концерту, продовжити славну історію оркестру, яку творили М.Ф.Колесса, І.І. Паїн, Д.К. Пелехатий та інші відомі в усьму світі диригенти, — йдеться у листі. — Просимо Вас захистити традиції оркестру філармонії від сумнівних експериментів та провести відкритий конкурс на посаду головного диригента Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії». Артисти оркестру виступають за призначення на посаду головного диригента оркестру заслуженого артиста України В.М. Плоскіну.
Серед підписів артистів Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії є підписи відомих артистів України Євгена Станковича, Дмитра Гнатюка, Мирослава Скорика, Володимира Сіренка.
Натомість голова правління Спілки композиторів України Євген Станкович у коментарі «Гал-info» заявив, що це абсурд, і його підпису на цьому листі просто не може бути.
«Я нічого не підписував, і взагалі я не маю до цього жодного відношення, — зазначив він. — Хоча я й підтримував Плоскіну ще два місяці тому, коли прізвище Торебаєва ще не звучало. Натомість зараз я змінив свою думку про Плоскіну і вважаю достойнішою кандидатурою все таки Торебаєва».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ